Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

1. januari 2014 21:17
by Bernhard
0 Reacties

Op naar een nieuw en spannend 2014

1. januari 2014 21:17 by Bernhard | 0 Reacties

Inmiddels is het al weer 1 januari en zijn we onderweg in het nieuwe jaar. Een jaar waarin voor mij en mijn gezin best veel veranderd en toch nog even terug kijkend op 2013.

Qua gezondheid was 2013 een stabiel jaar. In april nog wel kort een opname door een heftige griep en in oktober een operatie aan mijn oog. Maar over het algemeen een stabiel jaar en tevreden artsen.

Wat betreft werk was 2013 voor mij een jaar waarin ik veel nieuwe dingen heb geprobeerd en nieuwe mensen hebben leren kennen. Begonnen als steunfractielid bij de CDA fractie in Heerenveen en een nieuwe werkgever gezocht. Per 1 januari ben ik namelijk niet meer werkzaam bij Ordina. Na jaren hier te hebben gewerkt heb ik gisteren en afgelopen weken redelijk geruisloos afscheid genomen. Toch een vreemde gewaarwording na zoveel jaar. Toch heb ik goede herinneringen aan Ordina, veel fijne collega’s en altijd leuk werk. Ook tijdens mijn ziekte periode hebben ze mij gesteund. Jammer dat het toch op een mindere manier eindigt.

Maar nu vooruitkijken op 2014. Qua gezondheid hoop ik toch weer op een stabiel jaar en wellicht een verbetering. De eerste hobbel is a.s. maandag als mijn andere oog wordt geopereerd. Hopelijk geen complicaties en dan moet het binnen 2-3 dagen weer redelijk gaan.

Voor het werk betreft krijg ik twee nieuwe uitdagingen. Morgen (do 2/1) wordt in beëdigd als raadslid bij de gemeente Heerenveen. Ik ga daar als  lid van de CDA fractie me inzetten voor Heerenveen in het algemeen en voor de voormalige Boarnsterhim dorpen in het bijzonder. Daarnaast word ik lid van de commissie SaZa (Samenleving Zaken) met onder meer onderwijs, cultuur en de drie decentralisaties.  Een erg interessante en vooral nieuwe uitdaging.

Daarnaast of beter gezegd daar boven op begin ik a.s. vrijdag 3 januari bij mijn nieuwe werkgever: New Nexus Mobile. Ik ga daar parttime werken aan mobiele applicaties voor smartphones, iphones en tablets en ipads. De werkzaamheden zullen erg divers zijn van programmeren tot het uitzoeken van certificeringstrajecten. Heel erg veel zin in, veel oude collega’s zal ik weer zien en vooral de sfeer in het bedrijf is top. Ook ben ik erg blij en dankbaar dat ondanks mijn beperkte inzet het bedrijf toch graag met mij in zee wil. Dit geeft aan dat dit bedrijf niet alleen puur in cijfers denkt maar ook aan de mensen!

Dit laatste sluit ook aan bij mijn zowel politieke als persoonlijke wens voor 2014 en die wens is dat we meer met z’n allen doen. Dit is zo mooi samengevat in het Friese woord ‘Mienskip’. Ik heb zelf ervaren hoe warm en goed het voelt als gezin, familie, vrienden, buren en vreemden om je heen staan en je helpen. Iedereen heeft namelijk wel eens hulp nodig! Maar dit betekent ook eigen initiatief en dat je hulp moet bieden als je dat kan. Dus dat is mijn wens voor 2014, voor elkaar, foar de mienskip!

 Oant Sjen!

 Bernhard Hoekstra

 

Reacties zijn gesloten