Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

20. april 2014 21:23
by Bernhard
1 Reacties

Pasen 2014

20. april 2014 21:23 by Bernhard | 1 Reacties

 Pasen 2014 is voor mij een bijzondere Pasen. Pasen is voor mij altijd het begin van het warmere seizoen en het vooruitzicht van lange avonden. Of je dit nu met een christelijke achtergrond beleeft of juist niet, het is denk ik voor iedereen fijn om dit zo te beleven.

Voor mij is het nog bijzonderder omdat dit de eerste Pasen is die zonder problemen verloopt. Vorig jaar lag ik nog/weer in het ziekenhuis en dat jaar ervoor ook. Een mijlpaal dus dat het dit jaar niet zo is. Ik merk het ook dat het dit jaar beter gaat met de conditie en ik steeds stabieler ben qua gezondheid.

Het gevecht tegen de leukemie lijkt gestreden en dat tegen de statistieken in. Echter spreek ik liever niet van gevecht want als je niet wint heb je dan niet genoeg gestreden? Ik ben de ziekte ondergaan en met behulp van de beste medische zorg in Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Nijmegen en nu ook in Rotterdam en mijn dossier is zelfs in Seattle bekeken (jammer genoeg niet naar toe) heb ik het kunnen overleven.

Echter komt nu de strijd na de ziekte en die is minstens zo lastig. Je moeten aanpassen aan de gevolgen van de behandeling, grenzen stellen maar ook alles combineren, gezin, werk en sociale contacten terwijl je een ander persoon bent geworden door alles. Dit wordt dan ook niet geholpen door alle regeltjes en de prestatiedruk in de maatschappij. Gelukkig heb ik nu een werkgever gevonden die mee denkt en reëel is over mijn inzet.

Bovenal heb ik een ontzettend begripvolle vrouw die zelf door dit alles uiteraard ook veranderd is maar altijd zonder enig voorbehoud achter mij is blijven staan. Daarnaast heb ik ook veel steun van vrienden die ook zien dat ik veranderd ben en dit benoemen en naast me staan.

Reden genoeg om met veel optimisme de toekomst in te gaan en met alle beperkingen te genieten van het leven. Vandaag al goed begonnen en lekker met Emma en een vriendin van haar een rondje Nes – Terhene gedaan met de boot!

Ik wens iedereen en speciaal diegene die de afgelopen jaren mij hebben geholpen, gezin, familie, vrienden en zeker ook de medische hulpverleners een gezonde en fijne warme zomer!

Groeten uit Nes

Bernhard

 

Reacties (1) -

Harry Fels

Beste Bernard.
Het doet ons goed dit te lezen. Ik vond het mooi wat je schrijft en bid je de eindoverwinning toe. Een gezegend paasfeest !

Harry

Reacties zijn gesloten