Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

12. april 2010 18:58
by Bernhard
2 Reacties

Dag 40 – Weer terug in het UMCG na weekendverlof

12. april 2010 18:58 by Bernhard | 2 Reacties

Gisteravond rond 20:30 weer terug gekeerd in het UMCG. Na weer een moeilijk afscheid van voornamelijk Emma lig ik weer in mijn 1-persoonskamertje. Gelukkig kan ik terug kijken op een heel mooi en leuk weekend. Het ging ook best goed dit weekend, het eten ging goed en verder weinig last alleen de longen zijn erg zwak. Als ik een klein stukje loop dan ben ik gelijk achter de adem en benauwd. En als je thuis bent doe je sneller dingen dus dan kom je er achter dat je net een oude man bent geworden. Erg moeilijk en lastig is dit af en toe. 

Maar ik heb wel genoten van elke ochtend de kinderen bij ons in het grote bed en het feit dat ze ontzettend vrolijk en druk waren. Zaterdag met Emma nog een klein blokje gelopen en zondag met z’n allen even bootjes gekeken. Dit was erg leuk maar de werf waar we keken was iets te duur…… rond de  100.000 euro en hoger. Terwijl wij iets zoeken voor in het weekend af en toe… later maar eens verder kijken

Vandaag allerlei onderzoeken gehad. Vanochtend een CT-scan gehad om 8:00, gevolgd door een ECG onderzoek en later nog een bloedonderzoek uit de slagader om de zuurstof saturatie te meten. En aan het eind van de middag nog een longfunctie. Daarnaast is de specialist vandaag twee keer langs geweest. De eerste keer was hij enthousiast omdat de longen veel beter klonken. Hij had het zelfs over poliklinisch verder gaan. De tweede keer echter was hij minder enthousiast omdat de longfunctie niet een verbetering liet zien ten opzichte van vorige week terwijl ik hiervoor wel medicijnen krijg. Volgende plan was om met een transplantatielongarts overleg te plegen. Hiervan kwam de zaalarts eind van de middag de uitslag meedelen. De longproblemen zijn niet typisch voor een bepaalde aandoening. Kort gezegd ze weten het niet! Om meer gegevens te krijgen willen ze weer een bronchoscopie doen. Dit heb ik eerder gehad en is het meest vervelende onderzoek die ik ken. Dus ja daar kijk ik behoorlijk tegen op. Ze proberen dan ook een biopt te krijgen maar of dit lukt is de vraag. Mochten ze dan nog niet weten dan krijg ik toch de longbioptie operatie eind van de week.

Het is vandaag een hele gekke dag. Na een heerlijk weekend thuis weer terug en dan eerst goede berichten horen en dan het vervelende bericht dat je moet blijven en ook nog eens een heel vervelend onderzoek krijgt! Maar ik houd maar in mijn hoofd dat ze er alles aan doen om mij zo snel mogelijk thuis te krijgen. Zoals de arts zei: ‘wij houden hier geen kostgangers’

Groeten vanuit het UMCG

Bernhard

Reacties (2) -

Hessel en Klara

Stug doorbikkelen, kerel. Voor je het weet ben je weer lekker thuis. Er zitten hele lieve mensen thuis op je te wachten, dus nog ff doorzetten!! Sterkte deze week, en houd ons allen op de hoogte want we lezen je verhalen altijd!

Groetjes,

fam. ganzevoort

Lieve Bernhard, Marianne en kids, Margreet en Lucas,
Dit is weer even een domper. Je hoopt, dat je even voor wat onderzoeken naar Groningen gaat en dan moet je er weer blijven. Je kunt je nergens op instellen hè? Die onzekerheid van "dan weer dit en dan weer dat" is niet leuk. En dan dat akelige onderzoek in het vooruitzicht! Het valt ook allemaal niet mee. Maar Bernhard, ik bespeur toch altijd weer in je verhaal een positieve instelling. En opgedane energie die je thuis hebt gekregen. We hopen, dat Marianne, Emma en Thomas dit ook zo ervaren. En dat ook Margreet en Lucas het hierdoor vol kunnen houden! Lieve mensen, allemaal weer heel veel sterkte gewenst!
Hartelijke groeten uit Heerenveen van Annewes en Carla, DavinaMatthijsSelmaJoramGerco

Reacties zijn gesloten