Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

16. april 2010 13:51
by Bernhard
1 Reacties

Dag 44 Bronchoscopie gehad en weer naar huis dit weekend

16. april 2010 13:51 by Bernhard | 1 Reacties

Gisteravond rond 20:30 mij weer netjes gemeld op afdeling E2 en toch redelijk geslapen vannacht. Vanochtend vroeg werd ik om 7:00 gewekt door de verpleging om mijn medicijnen in te nemen en bloedprikken e.d. want om 8:00 al werd ik verwacht op de endoscopie afdeling.

Met bed er heen gereden (mocht van mij wel in de rolstoel) maar vooruit. Toen nog een tijdje wachten in de wachtkamer. Was pas om 8:35 aan de beurt! Eenmaal op de behandelkamer (lijkt bijna kleine OK) werd ik eerst weer verdoofd. Dit gaat door steeds iets in de neus en mond te spuiten. Hierdoor krijg je allemaal slijm en kokhals neigingen dus niet erg prettig. Het voorspeld al niet veel goeds als ze je een hele grote zeg maar slab om doen en een 2-tal spuugbakjes geven. En ja die heb je nodig. Nadat de verdoving van de keel en neus klaar was kon ik plat gaan liggen onder een röntgen apparaat en gingen ze met een slang door mijn neus naar mijn longen. Vooral de passage van de keel zorgde voor veel kokhals en hoest prikkels dus hebben ze dat nog wat bij verdoofd. Toen ging het redelijk. Echter toen ze een biopt gingen nemen doet het niet zeer maar je krijgt een ontzettend gevoel van hoesten! Hierdoor konden ze helaas geen biopt nemen van dieper uit de longen maar alleen van de bovenste luchtwegen. Hopelijk genoeg en hoef ik dit niet nog eens. Je hebt bij dit onderzoek namelijk af en toe het idee dat je gewoon geen lucht meer krijgt! Maar dat is weer achter de rug.

De uitslag zal volgende week komen, de longarts zag wel dat de longen geïrriteerd waren dus iets (bacterie, transplantaat, virus) doet wel wat aan de longen. Het plan wat ze nu hebben is mij weer naar huis sturen maar wel met een aantal medicijnen minder. De prednison en antibiotica wordt afgebouwd en dan wordt ik aanstaande zondag avond weer verwacht rond 20:00. Maandag wordt dan weer een drukke dag met allerlei onderzoeken (longfunctie, foto, bloed, etc). Dat ze me steeds weer opnemen (of eigenlijk steeds tijdelijk ontslaan) is meer uit praktische overwegingen. Ze kunnen me dan beter in de gaten houden, voor mij is het rustiger dan alle poli’s aflopen en belangrijkst vanuit een verpleegafdelingen zijn onderzoeken sneller geregeld.

Dus nu lekker weekend vieren en volgende week maar weer hierheen.

Groeten uit het UMCG

Bernhard

Reacties (1) -

Rolina Kikkert

Hoi Bernhard,

Ik had nog niet gereageerd op je 'dagboek' maar je verhaal af en toe wel bijgelezen in de nacht om op de hoogte te blijven. Het eerste wat in me opkomt nu ik net je verhaal van 16 april heb gelezen is dat ik je ontzettend dapper vind. Ik begrijp wel dat je geen keus hebt momenteel maar je doet het toch allemaal maar. Al die akelige onderzoeken.
Ik vind het erg fijn voor je dat je het afgelopen weekend lekker thuis bent geweest.Je hebt een geweldige vrouw en dito kinderen.

Ik wens je veel sterkte en de hartelijke groeten van Enrico, Hannah, Niek en mij.

Reacties zijn gesloten