Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

25. mei 2010 21:18
by Bernhard
0 Reacties

Dag 83 - Naar het UMCG voor controle

25. mei 2010 21:18 by Bernhard | 0 Reacties

Vandaag naar het UMCG geweest voor de standaard controle. Deze was nu wel even wat anders door de opname van afgelopen weekend. Dus best wel spannend. Daarnaast moesten we er vroeg zijn en had Emma vrij van school dus waren er wat organisatie problemen. Gelukkig kon een vriendin van Marianne op Emma passen. Ze woont in Groningen dus dat was erg makkelijk. Maar wel vroeg weg ook rekening houdend met de files zaten we al om 7:30 met z'n allen in de auto.

Nadat Emma bij de oppas was gebracht kwamen we rond 9:00 aan in het UMCG. Thomas was wel mee maar was in opperbeste stemming dus totaal geen last van! Eerst weer prikken en daarna longfunctie. Deze bleek echter bij aankomst op de afdeling deze week niet nodig. Geen idee waarom maar volgende week gaan we deze weer doen. Daarna naar de hematoloog. Na een uur wachten eindelijk aan de beurt. De bloedwaarden bleken prima en ook de onstekingswaarden waren heel laag. Ook was de virusactiviteit erg laag dus alles was onder controle. De arts vond verder geen bijzonderheden en ik mag over een week weer terugkomen.Op de vraag waarom afgelopen weekend oppeens koorts optrad kon hij alleen maar zeggen dat dit onvermijdelijk is door de verminderde weerstand en iedereen in mijn situatie wel een keer of een aantal keer overkomt.

De geplande CT-scan van de bijholtes was nog niet gepland dus deze is aangevraagd en zal volgende week waarschijnlijk plaatsvinden. Lekker op tijd want de KNO arts wilde deze afgelopen weekend al. Maar organiseren in een ziekenhuis blijft moeilijk!

Daarnaast naderen we dag 100! Maar wat betekent dag 100 nu eigenlijk. We vroegen de arts dit ook nogmaals. De eerste 100 dagen is de kans op complicaties het grootst. Na de 100 dagen neemt het risico snel af maar is niet weg! Ook gaan ze rond dag 100 een nieuwe beenmergpunctie doen. Met deze punctie kunnen ze kijken of er nog leukemie actief is. Dit kunnen ze niet zo precies in het bloed zien maar wel in het beenmerg. Een erg belangrijke en spannende punctie dus!

Omdat de CT-scan niet doorging vandaag konden we na de gesprek weer naar huis. Eerst Emma weer opgehaald. Deze had een hele leuke ochtend gehad. Ze had cakejes gebakken, stiften en een kleurboek gekregen en de baby eten gegeven. Haar ochtend kon niet meer stuk. Bedankt Jerusa!

Zoals het nu staat pas volgende week weer naar het ziekenhuis dus lekker de rest van de week thuis!

Groeten uit Nes

Bernhard

Reacties zijn gesloten