Floating Twitter popout byReview Results

dehoekstras.nl

wel en wee van de familie Hoekstra

7. mei 2010 19:00
by Bernhard
2 Reacties

Dag 65 – Onrustige week

7. mei 2010 19:00 by Bernhard | 2 Reacties

 

 

Afgelopen maandag heb ik aan de rechter neus een drain gekregen naar mijn bijholte. Deze moest elke dag gespoeld worden. Dit kon gelukkig in Leeuwarden. Dinsdag naar het MCL in Leeuwarden gegaan. De KNO arts keek gelijk vreemd naar het slangetje dat op mijn wang was geplakt. Hij zei gelijk dat gaan we afknippen en verstoppen in de neus. Je hoeft niet te koop te lopen met de drain. Hij spoelde de rechterkant door. Alhoewel dit niet prettig voelt door de druk in de holte viel het mee en was het zo voorbij. De arts vond het niet nodig om op Bevrijdingsdag te komen en ik kon donderdags terugkomen.

De nacht van woensdag op donderdag echter kreeg ik ook last van de linkerkant. Donderdag met het MCL gebeld en ik het leek de arts onwaarschijnlijk dat er ook links een ontsteking zat maar ik kon wel even langs de röntgen.  Bij de arts gekomen constateerde hij wel wat vocht in de linkerholte maar dat kon de antibiotica wel aan. Even spoelen en ik kon weer naar huis. A.s. zaterdag mocht ik weer komen.

Echter vrijdag ochtend werd ik al om 4:00 al wakker met enorme last onder mijn linker oog. In de loop van de ochtend werd het steeds erger en had ik een enorme hoofdpijn. Halverwege het bezoek van Opa en Oma Yntema ben ik zelfs naar boven gegaan. Ik kon niet alle stemmen en de kinderen meer horen. Om 13:00 besloten toch even met het MCL te bellen. Tot mijn verrassing kon ik gelijk terecht. Vlug de kinderen in de auto en snel naar het MCL. Gelukkig vinden de kinderen het geweldig bij de oppas van het MCL dus dat is geen probleem. Bij de arts aangekomen zei hij gelijk dat hij ook een drain ging aanleggen in het linkerneusgat. Ik had hier weinig zin in maar hij garandeerde mij dat het pijnloos was. En ik moet zeggen hij had gelijk. De verdoving hier in het MCL gaat met een injectie en die werkt beter dan de spray in het UMCG. Toen de drain zat werd er gespoeld en tot de verrassing van de arts kwam er heel veel rotzooi uit. Er zit dus ook een beste ontsteking aan de linkerkant. Gelukkig is de druk er af gehaald. Ben benieuwd hoe het vanavond gaat want de napijn is soms best vervelend. Aanstaande zaterdag weer terug om nu beide kanten te laten spoelen.

Groeten uit Nes
Bernhard

 

Reacties (2) -

familie Hooghiemster

Hoi,

Wat een gedoe allemaal zeg, met die bijholteontstekingen! Wat een pech ook! Gelukkig dat de longfunctie wel vooruit is gegaan. Hopelijk helpt het spoelen en zijn de bijholteonstekingen weer snel voorbij...
We hopen dat jullie nu lekker met z'n vieren genieten van het feit dat jullie allemaal thuis zijn en dat er niet snel weer een ziekenhuisopname volgt.

Hartelijke groeten,
Kor, Wilma en Sanne

Ingrid en Joop

Het zit jullie niet mee, gelukkig gaat de longfunctie vooruit. Hopen dat je hier snel van op knapt.
Groetjes Joop en Ingrid.

Reacties zijn gesloten